
Økonomi
Vi kommer ikke udenom, at det koster lidt at have sit barn på MKF - her kan få besvaret dine spørgsmål om økonomien på MKF.
Økonomi
Vi kommer ikke udenom, at det koster lidt at have sit barn på MKF - her kan få besvaret dine spørgsmål om økonomien på MKF.
Økonomi
Der skal økonomi til at få det hele til at køre - sådan er det på alle skoler, og altså også på MKF.
I menuen til højre kan du finde svar på nogle af de spørgsmål vi oftest bliver stillet om økonomien på MKF. Du er også altid velkommen til at ringe, hvis du mangler svar på noget.
Skolen
MKF (skolen) modtager som andre frie grundskoler i Danmark tilskud direkte fra staten og intet fra kommunen.
Tilskuddets størrelse fastsættes hvert år på finansloven, som den såkaldte koblingsprocent. I 2020 udgør koblingsprocenten 76 %, hvilket betyder, at MKF får 76 % i tilskud af de omkostninger en gennemsnits Folkeskole i Danmark kostede for 3 år siden, altså i 2017.
Det betyder, at MKF driver skole for 76% af det en tilsvarende folkeskole koster. Dertil inkasserer MkF dog forældrebetaling, som dog ikke får den samlede økonomi op på niveau med en folkeskole.
Måske findes der nogle er forældre, som fejlagtigt tror, at friskoler har flere penge end folkeskolen. Nogle kan endda finde på at vælge en friskole eller privatskole, fordi de tror der er flere penge til skoledriften (det samme omkring vuggestue og børnehave). Det er dog ikke tilfældet. MKF har færre penge, vi forvalter dem bare selv.
Vuggestue og børnehave
Tilskuddet til vuggestue og børnehave er derimod kommunalt tilskud, som også er en anelse mindre end tilskuddet til de offentlige institutioner.
Regeringens sidste tiltag omkring flere midler til flere pædagoger i institutionerne indbefatter ikke de private institutioner som MKB. Det er forskelsbehandling, men MkF forvalter selv sine indtægter og er lykkedes godt at få midlerne til at række så langt som overhovedet muligt.