
Bærbar PC i 4. til 10. klasse
sdd
Bærbar PC i 4. til 10. klasse
sdd
Bærbar PC i 4. til 10. klasse
Elever i 4.-10. klasse skal selv medbringe deres bærbare PC på MkF.
Bemærk i øvrigt:
• Maskinen betragtes som et arbejdsredskab og skal medbringes på alle skoledage.
• Brugeren skal overholde de gældende computerregler på skolen.
• Computeren er elevens ejendom og dermed elevens ansvar.
• Skolen stiller strømtilslutning til rådighed.
• Skolens IT-vejledere skal på forlangende have umiddelbar adgang til computeren.
For familier, som kan have svært ved finansieringen af en bærbar PC, kan skolen betale computeren, som familien efterfølgende afdrager sammen med skolepengene hen over skoleåret. Dette aftales med skolelederen i de konkrete tilfælde.
MKFonline - Office 365
Vi har også i det kommende skoleår lavet en aftale med EasyIQ om en Office365-løsning. Det betyder, at det er muligt at få en gratis Office-pakke for eleverne på MKF. Eleverne må installere Office-pakken på op til fem enheder. Når der kommer en ny version af Office-pakken, så kan den efterfølgende downloades, så eleverne altid har den nyeste og samme version. Download af installationsfilen sker via MKF's portal "mkfonline", som kan tilgås via linket på MKF's hjemmeside. Installationen skal foregå i hjemmet og uden skolens hjælp. Skolen tager ikke ansvar for de eventuelle problemer, som kan opstå i forbindelse med installation på de enkelte computere.
Når eleverne forlader skolen, så virker Office-pakken ikke mere. Eleverne skal huske at downloade egne filer mm inden sidste skoledag.
Ud over installation af Office-pakken giver portalen også eleverne øgede muligheder for at gemme filer på nettet, fildeling og procesorienterede arbejdsformer. Vi håber, at brug af portalen også kan være med til at klæde eleverne endnu bedre på til fremtiden. Det er indtil videre mest i udskolingen, at denne portal benyttes, men alle elever har adgang, så Office-pakken kan hentes.
Der vil være enkelte computere, som har udfordringer med at få installeret Office365 – vær opmærksom på dette, når I køber computer. Se mere nedenfor.
Elevernes bærbare computere i 4. til 10. klasse
Eleverne i 4.-10. klasse skal selv medbringe en bærbar computer til brug i undervisningen. Vi er begyndt at stille lidt krav til computerens størrelse, da den skal kunne starte forholdsvist hurtigt op og kunne trække et lille videoprogram, som for eksempel Windows Movie Maker. Det skal ikke være en gamer-computer eller noget i den retning - blot en computer, som virker for eleven i den daglige undervisning.
Computeren vil hovedsageligt skulle bruges til at gå på nettet, hvor mange af vores onlineprogrammer, abonnementer og prøver findes. Microsofts Office-pakken skal også kunne installeres.
Der er enkelt computere, hvor der ikke kan installeres Office365, og dermed kan eleven gå glip af nogle muligheder og noget fagligt undervisning om layout mm. En computer med Windows Surface vil ikke kunne have den fulde version, og på en Chromebook kan der heller ikke installeres Office365, endeligt kan der heller ikke installeres Office365 på computere der kører Windows 10S som det ser ud lige nu. Vær opmærksomme på det, når I køber computer.
Mac eller Windows?
Vi blander os ikke i, hvilken computer I medbringer, men vil gøre opmærksom på at nogle af de programmer, som vi bruger, endnu ikke er udviklet til Mac.
I vores klasseværelser har vi mulighed for at tilkoble computerne til en projektor eller en skærm. Tilslutningen til denne foretages via HDMI-stik. Det er jeres eget ansvar at have mulighed for dette enten via en dongle eller andet. Hvis man har en Mac sørger man selv for adapter til HDMI.
Er du/I i tvivl om, hvilken maskine I skal anskaffe så har vores IT-mand lavet disse anbefalinger:
Minimumskrav:
- Processor: Intel core i3
- Ram: 4Gb
- Harddisk: 128Gb SSD
- Trådløst netkort: Understøttelse af 2.4 og 5GHz båndene
Anbefalede krav:
- Processor: Intel core i5
- Ram: 8Gb
- Harddisk: 256Gb SSD
- Trådløst netkort: Understøttelse af 2.4 og 5GHz båndene.
Sørg desuden for, ikke at købe en computer med for lille harddisk.
Har du spørgsmål omkring IT, så står Jakob Storbjerg Riis til rådighed med hjælp og vejledning.